خاصیت

انبه میوه ای غنی از ویتامین

انبه میوه ای غنی از ویتامین

انبه یک میوه گرمسیری است و اولین بار در هندوستان و نواحی استوایی کاشته شد. در نواحی استوایی درخت انبه چندین بار در سال بار می دهد.
انبه نه تنها میوه خوشمزه ای است، بلکه غنی از ویتامین ، املاح و آنتی اکسیدان هاست. دارای فیبر زیادی است، ولی کالری و سدیم آن کم است. فاقد کلسترول و چربی اشباع است.
انبه یکی از منابع غنی ویتامین A است. همچنین دارای مقادیر کافی ویتامین C ، ویتامین B ، پتاسیم ، کلسیم و آهن است. ویتامین A در تقویت بینایی چشم و حفظ سلامتی دندان ها ، پوست ، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن نقش مهمی دارد.
نصف میوه ی انبه ی متوسط معادل یک واحد میوه است و70 کالری انرژی دارد. طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه می باشد .

خواص و اثرات سلامتی انبه :


- از میوه و پوست انبه علاوه بر ترشی و مربا ، عصاره ای درست می کنند که دارای اثر قابض است. همچنین غرغره این عصاره بصورت مخلوط با کمی آب، برای گلودرد مفید است.
- پوست آن دارای 15 تا 18 درصد تانن است و یک قاشق چایخوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است.
- انبه ابتدا گس و بعد ترش می شود و در اثر زیاد ماندن بر روی درخت، کم کم شیرین می شود.
- میوه آن بوی خوشی مثل عنبر دارد. دهان را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز می کند.
- تقویت کننده جسم ، روح و دستگاه گوارش است.
- کلیه و مثانه را تقویت می کند.
- برای بهبود سرفه ، تنگی نفس ، انواع سردرد ، اسهال و دردهای قولنجی مفید است.
- عطش را رفع می کند.
- برای چاق شدن افراد لاغر مفید است.
- ادرار آور و ملیّن است.
- مربا و ترشی انبه برای تقویت معده مفید است.

نکات مورد توجه :

- زیاده روی در مصرف انبه برای افرادی که طبع گرم دارند، مضر است.
- مصرف انبه به خصوص ترشی آن با معده خالی ، ایجاد ناراحتی معده می کند. بنابراین بهتر است آن را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کرد.
- پوست انبه را قبل از خوردن جدا کنید ، زیرا بعضی افراد نسبت به آن حساسیت دارند.

خواص هسته انبه:

مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است.

 خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می‌كند.
 برای معالجه سرماخوردگی مصرف می‌شود.
 سرفه‌های سخت را درمان می‌كند.
 درمان كننده بواسیر خونی است.
 مغز هسته انبه كرم‌كش و ضد اسهال است.
برای تسكین آسم و تنگی نفس مفید است.
 ضد استفراغ است.

کشور های عمده تولید کننده انبه:

کشور میزان تولید (تن)
هند ۱۰٬۸۰۰٬۰۰ (بیشتر این تولید در خود کشور هند مصرف می شود)
چین ۳٬۶۲۲٬۰۰۰
تایلند ۱٬۷۵۰٬۰۰۰
مکزیک ۱٬۵۰۳٬۰۱۰
پاکستان ۱٫۰۷۲٬۰۰۰
فیلیپین ۸۹۰٬۰۰۰
برزیل ۸۴۵٬۰۰۰
اندونزی ۸۰۰٬۰۰۰
نیجریه ۷۳۰٬۰۰۰
منبع:دایره المعارف تغذیه
+ نوشته شده در  یکشنبه 1 آذر1388ساعت 23:29  توسط سجاد  |